Heber Primary School is a classic Victorian school building. It is 3 storeys high, with a central covered hall/courtyard that accommodates the gym and also acts as a hub for the major art and other creative interests the school encourages. It has a series of good shaped and sized classrooms.

However, it did not have a front door, and in today’s security conscious environment, like many schools this had become a significant issue.  Further complexities were caused by the nature of the site, where the sloping gradient meant that visitors, staff and children had to access the building up a half flight of stairs.

Our proposal solved all of these issues by the addition of a new entrance and transitional space to the front of the building which dealt with the identity and accessibility issues.